Özgür Özel'den Mudanya'da tepkili öz eleştiri!

Mudanya Mütarekesi’nin 102. Yıl kutlamaları için Bursa'nın Mudanya ilçesine gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kürsüye çıkarken çalan parti şarkısına tepki göstererek, katılımcılardan özür diledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 15:41

BURSA (İGFA) -CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 11 Ekim Mudanya Mütarekesi etkinlikleri kapsamında Mudanya Belediyesi’nin 9 gündür sürdürdüğü etkinliklerin finaline katıldı.

Kürsüye partisinin “Baba Ocağı” şarkısıyla davet edilen Genel Başkan Özgür Özel, özür diledi. 

Söz konusu şarkının parti toplantılarında çalınan bir şarkı olduğunu ifade eden  Özel, “Burası bir kamusal alan ve belediyenin etkinliği. Gerçi şimdi devlet-parti ayrım kalmadı diyorsunuz ama maalesef bu iç içe geçmişlik zaman zaman bize de bu hataları yaptırıyor” dedi. 

“Kusuru minicik bir nazar boncuğu olarak Mudanya’nın başarılı belediye başkanının yakasına takıyorum” diyen Özgür Özel, “CHP, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten başlayarak İsmet Paşa ile birlikte Cumhuriyet kurmuş, devlet kurmuş bir parti. Başka parti yokken bile devletle partinin işlerini ayırmayı ilke edinmiş. Sonunda çok partili rejime geçip, ülkeyi demokrasiye teslim etmiş olan bu anlayıştaki insanların partisi kötü örnekler bir yandan parti ile devlet işini kamusal alanlarda bu işlere çok dikkat edeceğiz. Maalesef bu iç içe geçmişlik zaman zaman bize de bu hataları yaptırıyor. Bu kusuru minicik bir nazar boncuğu olarak Mudanya Belediye Başkanımızın yakasına takıyorum. Mudanya’nın tüm siyasi parti temsilcilerinden ve katılımcıları saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.