Yerli ve Milli Parti’de Mesut Ağırbasan güven tazeledi

Genel Başkan Teoman Mutlu’nun ‘Halkımız zaman geçtikçe, Yerli ve Milli Parti’yi tanıdıkça, aranan kan bulunmuştur diyerek sevinç çığlıkları atacaktır’ sözleri ile Türkiye siyasetine 2023 yılında adım atan Yerli ve Milli Parti’nin Edirne kongresi gerçekleşti. 

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2024 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2024 17:37

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Kongre de delegelere ve katılımcılara seslenen Edirne Yerli ve Milli Parti İl Başkanı Mesut Ağırbasan: “Kullanacağınız oylar "Partimize, ülkemize, Edirne’mize hayırlı olsun. Genel Başkanımız Teoman Mutlu önderliğinde çıktığımız bu yolda, ideolojik olarak kendini yalnız hisseden tüm vartandaşlarımızı kucaklıyor, sağ-sol ayırımı yapmaksızın, milli ilkelerle yolumuza devam ediyoruz.

Buradan tüm Edirne'ye seslenmek istiyorum; bizler sizin sesiniz olarak buradayız ve kapımız herkese açık. YMP, herkesi eşit derecede gören ve kucaklayan bir partidir.

Edirne'de sırasıyla Merkez İlçe Kongremizi, Keşan İlçe Kongremizi, İpsala İlçe Kongremizi ve Uzunköprü İlçe Kongremizi gerçekleştirdik. Şu anda diğer ilçelerimizi de örgütledik, çalışmalarımız hızla devam ediyor. Şu an gerçekleştireceğimiz Edirne İl Kongresimizle beraber Edirne'de partimiz seçime girmeye hak kazananacak.

31 Mart yerel seçim sonuçlarında CHP, seçimi kazandığını düşünmesin. Bu oylar, tek adam rejimine tepkidir. AK Parti'hala neye uğradığını anlamadı. Bu oylar, bu milletin son  ihtarıdır. Bütün siyasetçiler, 13 milyon insan neden sandığına gitmedi, bunu düşünmeli. Yerli ve Milli Parti, bu ümitsiz ve hiçbir partiye güvenmeyen, yeni lider, yeni parti isteyen  13 milyon Oya ve bizim gibi vatan millet, bayrak  sevdalısı tüm  oylara ve iktidara talibiz  Seçim 2026'dadır, kimse 4 yıl hayali kurmasın. Ekonomi, tarım, finans, teknoloji, madenler gibi her alanda çalışan 33 kişilik bir danışman kadromuz var. Profesörler, doçentler bu alanlarda projeler üretiyorlar.

Bazı projeleri açıklamaya kalktılar iktidar partisi ve diğer partiler tarafından alınmaya çalışıldı.. Artık projeler açıklanmayacak. Ne zaman seçime girersek o zaman projelerimizi halkımıza açıklayacağız

Piyasaya ve ekonomiye bakın. Şu an emekli, çiftçi perişan, işçi zor durumda, memur zor durumda. Herkes zor durumda. Sanayici de zor durumda. Hatta borsacı bile zor durumda. Ekonomi öyle bir duruma geldi ki artık ekonominin çökmüş olduğunu AK Partililer bile kabul ediyor. Onlara oy veren kendi Üyeleri bile kabul ediyor. Bunu herkes farkında. Yapılan ankette halkın yüzde 25'inden fazlasının kararsız olduğu, ya partiyi ya da lideri beğenmediği ortaya çıktı. Yani insanlar değişim istiyor.

Mesut Ağırbasan : Biz iktidar olmak için geliyoruz. Biz ekonomiyi düzeltmek için geliyoruz. Emekliye 12 bin lira değil, gerçek hak ettiği parayı vermek için geliyoruz. Çiftçi çok mağdur. Geçen sene buğday 7 liradan satıldı ve mazot 18-20 liraydı. Şimdi bu yıl buğday 7-8 liradan satıldı, ama harman zamanı mazot 45 liraydı. Çiftçinin mağduriyetini düşünebiliyor musunuz, İşçi de böyle, çiftçi de böyle. Nereye baksanız, nereye dokunsanız toz kalkıyor. Bunların örneklerini çoğaltabiliriz. Biz bu sorunları çözmek için, ekonomi için, Yerli ve Milli Parti olarak Teoman Mutlu Başkanımızın liderliğinde elimizi taşın altına koymaya geldik.

Bize soruyorlar: 'Siz kimsiniz,niye geldiniz, ideolojiniz nedir?' Biz ne sağcıyız ne solcuyuz; vatan, millet, bayrak sevdalısı, Atatürk milliyetçiliğiyiz. ülkemiz için elimizi taşın altına koymaya ve sizleride partimize katılmaya davet ediyoruz.

Biz Türkiye'nin birleştirici gücüyüz. Biz Türkiye'yiz. O nedenle herkesin bize katılmasını istiyoruz. Şu anda start verdik ve düğmeye bastık. Edirne'de köy köy bayraklarımız tanıtım kartlarımız ve pankartlarımız basıldı. Köy köy, kasaba kasaba, sanayi sanayi, esnaf esnaf, kahve kahve gezeceğiz. İlçe başkanlarım, üyelerim, delegelerim, hep beraber bu işi başaracağız. Bu parti artık iktidar olmaya geliyor, Türkiye'nin umudu olmaya geliyor. Teoman Mutlu Başkanımızın liderliğinde iktidar olmaya geliyoruz. Türkiye'nin umuduyuz, Türkiye'nin birleştirici gücü olacağız.

Bize inanın, güvenin. Türkiye'mize kongremize hayırlı olsun.

Teşekkür ederim” dedi

İl başkanı Mesut Ağırbasan tek liste ile katıldığı seçimde oyların tamamını alarak İl Başkanı seçildi.

İl Başkanı Mesut Ağırbasan’ın yönetim listesi şöyle

Asil Yönetim

Mesut Ağırbasan, Ahmet Topaç, Volkan Tepe, Recep Togar, Volkan Makas, Ahmet Ağırbasan, Muhammet Emin Kaya

Yönetim Yedek Üyeler

Erhan İşcen,Tarık Kaplan, Gencay Çalışkan, Ömer Doğan, Muzaffer Üçkardaş, Mehmet Yahya Eke, Yusuf Yalçın,

Asil Disiplin Kurulu

Murat Yıldız, Saadet Delen, Fikri Örken

Yedek Disiplin  Kurulu

Saim Çalışkan, İsa Durmaz, Talat Hamarat

Genel Merkez Delegeleri

Mesut Ağırbasan, Ahmet Topaç, Recep Togar, Volkan Tepe, Orhan Koz, Yasemin Terzi, Hasan Hüseyin Demirtaş, Erhan İşcen