Duru Zambak, Eczacıbaşı’nda forma giymeye başladı

Keşanlı memur anne-babanın kızı olan Duru Zambak, çocuk yaşlarda başladığı voleybol yaşantısında, gençlik yıllarında kolay kolay erişilemeyecek bir başarı sonucunda Eczacıbaşı’na transfer oldu.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 15:15

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - 11 Temmuz 2007'de Keşan’da doğan ve öğretmen baba ile ebe bir annenin tek çocuğu olan Zambak. İlköğretimine Keşan Anafartalar İlköğretim Okulu’nda başladı. Ancak hemen ardından yeni açılan Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’na geçti. Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu’ndayken voleybola başladı. 2015 yılında 1923 Keşan Gençlik çatısı altında ilk kulübüyle tanıştı. Başkan Raşit Değirmenci ve kulüp yetkililerinin Keşan’da okullarda altyapı için voleybolcu arama çalışmaları yaptığı sırada, babası Adem Zambak tarafından seçmelere götürüldü.

1923 Keşan Gençlik Kulübü’nde Antrenör Tayfun Pişiren yönetiminde 3 yıl voleybol oynadı. Bölgesel Lig elemelerinden sonra,  kulüpteki voleybol süreci sona erdi. O dönemki antrenör Hakkı Burhan Ekmekçi tarafından İstanbul Bizimkent Spor Kulübü’ne davet edildi. 1,5 yıl da bu kulüpte voleybol oynadı.  Bu süreçte dünya genelinde pandemi yaşandı. Kısa bir süre voleybola ara verildi. Daha sonra da sınav sürecinde bir süre TVF Spor Lisesi’ne  yetenek sınavıyla girdi ve  2 yıl bu takımda forma giydi. İlk yıl smaçör olarak oynayan Duru Zambak ikinci yılında libero mevkiine dönüş yaptı. Aynı yıllarda ilk büyük başarılarını elde etti. TVF Spor Lisesi’ndeki  2. Yılında okul sporlarında genç takımla Türkiye üçüncüsü oldu. Rota Koleji Spor Kulübü Antrenörü Berkan Çakır tarafından Rota Koleji’ne transfer oldu. Bu süreç  süreci bir yıl devam etti. Libero oynarken transfer teklifleri almaya başladı. Rota Koleji’nde  Eczacıbaşı’na karşı oynadığı maçta çok beğenildi. Maçı izleyen Milli Takımı altyapı koordinatörü İtalyan Luka Piyeragnoli tarafından sahada tebrik edilen tek oyuncu oldu.  Ardından milli takım kampına davet edildi. Transfer teklifleri art arda geldi. 7-8 kulüp,  Türkiye Kadınlar Voleybol 1. Ligi ve Sultanlar Ligi’nde kendisini transfer etmek istedi. Duru Eczacıbaşı’nı seçti.  Duru Zambak şu anda voleybol yaşantısının yanı sıra eğitimine Okyanus Koleji Kemerburgaz Anadolu Lisesi’nde tam burslu öğrenci olarak devam ediyor. Duru Eczacıbaşı’nın Genç Takımı ile Türkiye Kadınlar Voleybol 2. Ligi takımlarında forma giydi.