İzmir Karabağlar'da Kavacık Karnavalı renklendirdi

İzmir'de Karabağlar Belediyesi tarafından geçen günlerde 12.'si düzenlenen ve büyük ilgi gören Kavacık Üzüm Festivali, “Karabağlar Kavacık Karnavalı” temasıyla hafta sonu Agora Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 10:34

İZMİR (İGFA) - Agora Alışveriş Merkezi’nde 2 gün boyunca devam eden organizasyonda Kavacık Kadın Kooperatifi'nin ürünleri, Kent Konseyi ve Karabağlar Belediyesi Semt Merkezleri kadınlarının yapmış olduğu el işlemeli ürünler, Mobilya Akademisi ustalarının el işlemeli oyma çalışmaları İzmirlilerle buluştu.

Alışveriş merkezine gelen ziyaretçiler bu ürünleri yakından incelerken aynı zamanda Kavacık üzümü ve üzümden yapılan ürünleri alarak, ekonomiyi canlandırırken, kırsal kalkınmaya da destek oldular.

“Sibel Önbaş’la Tadımlı & Atölyeli Sohbetler” bölümünde, unutulmuş İzmir şerbetleri ile üzümlü zeytin yaprağı şerbeti yapımı ve tadımı gerçekleştirildi.

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay da Kavacık Karnavalı’na katılarak stantları dolaştı. 

Kavacık Kadın Kooperatifi üreticileri, semt merkezi ve Kent Konseyi kadınları ile bir araya gelerek ürünleri yakından inceleyen Başkan Kınay, üreticileri emeklerinden dolayı kutladı. Festivalin düzenlendiği Kavacık Köyü'nü şehirle tanıştırmak istediklerini belirten Başkan Kınay, “Özellikle Karabağlarımıza ait olan Coğrafi İşaret Belgeli Kavacık üzümünü herkesin tatmasını ve böyle bir güzelliği herkesin bilmesini istedik” diye konuştu.

Kınay daha sonra Köyün Şalvarlı Ressamı Meryem Düzgünkaya’nın resimleriyle Serhan Şarman’ın Kavacık fotoğraflarından oluşan sergilerini gezerek, sanatçıları kutladı. Başkan Kınay, Şef Cihan Önder yönetimindeki Karabağlar Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu konserini de izledi. Konser sonunda sanatçıları tebrik eden Helil Kınay onlarla birlikte fotoğraf çektirdi.