Kadın şiddet ve cinayeti eleştiren üniversite öğrencilerinin izinsiz eylemine polis engeli

Türkiye genelide Son günlerde ülke genelinde meydana gelen kadına şiddet ve cinayet olaylarına karşı, Keşan’da bugün yürüyüş düzenleyen üniversite öğrencileri, eylemin izinsiz olduğu gerekçesiyle polis tarafından engellendi.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 13:21

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Keşan’daki yüksekokullarda öğrenim gören kız öğrenciler, Türkiye genelinde yaşanan ve son olarak bir kadının başının kesilerek öldürülmesiyle olayını protesto etmek amacıyla, bugün eylem yaptı.

Yaklaşık 30 kişilik grup, ellerindeki dövizlerle birlikte Keşan Müzesi önünden başlayarak Hastane Caddesi ve Alparslan Türkeş Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüdü.

‘Ölmek değil, yaşamak istiyoruz.’, ‘Dikkat! Bu ülkede kadın katliamı var.’, ‘Sokakta korkarak değil özgürce dolaşmak istiyoruz.’ “ve “Susma Sustukça Sana Sıra Gelecek” şeklinde sloganlar atan ve ellerindeki pankartlarla yürüyen kızlar, Cumhuriyet Meydanı’nda köy garajının olduğu noktada polisin kontrolu ile Cumhuriyet Meydanı’na doğru yönlendirildi.

Polisler, öğrencilere yaptıkları eylemin izinsiz olduğunu ve trafiği engelleyerek yürüdüklerini ve izinsiz bir eylem olduğunu belirterek, dağılmalarını istedi.

Trafiği engellemeyerek yürüdüklerini ifade eden kızlar da sadece kadına yönelik yapılan şiddeti protesto etmek istediklerini söyleyerek, polise “Kadınlar ölürken nerdesiniz acaba.” diyerek polise sitem etti.

Amaçlarının kadın haklarını savunmak olduğunu  belirten kızlar, “Filistin yürüyüşü olsa böyle der miydiniz? Size saygısızlık yapmak gibi bir niyetimiz yok. Sadece kadın haklarını savunmak istiyoruz.” dedi.

Israrla grubun dağılmasını isteyen polisler de kızlara bir dilekçe ile kaymakamlığa başvurmalarını ve izin alarak eylemlerini yapmaları gerektiğini söyledi.

Öğrenciler bu uyarının ardından daha sonra sessizce dağıldı.

Öğrenciler, bundan sonra Kaymakamlığa izin konusunda dilekçe vererek daha etkin ve Keşanlı kadınların da katılacağı bir eylem düzenlemek istediklerini söyledi.