Hava Durumu

Uluslararası Yazar Albert Yetkin, IWA 2024'te altın madalya kazandı

Amerika’nın başkenti Washington’da düzenlenen IWA 2024 Uluslararası İnovasyon Haftası, dünya genelinde yenilik ve yaratıcılık ruhunu bir kez daha ortaya koydu. Etkinliğe 22 ülke katıldı ve toplamda 682 ödül dağıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 17:19
Kaynak: İGFA
Uluslararası Yazar Albert Yetkin, IWA 2024'te altın madalya kazandı

Van Gazetesi / VAN (İGFA) - Albert Yetkin, "Toni Derste" adlı eseriyle Altın Madalya kazanan isimlerden biri oldu. Ayrıca, Yetkin ve diğer 156 katılımcı, İnovasyon Ustası sertifikasına layık görüldü. Fas ve Amerika gibi ülkeler de önemli ödüller kazandı.

Washington D.C.’de düzenlenen IWA 2024 Uluslararası İnovasyon Haftası, bu yıl birçok uluslararası katılımcıyı ağırlarken, Türkiye’yi temsil eden yazar Albert Yetkin, "Toni Derste" adlı eseriyle büyük bir başarıya imza attı. 31 Temmuz - 8 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleşen etkinlikte Yetkin, çocuk ve genç edebiyatına yaptığı katkılarla Altın Madalya kazandı. 

Dünyanın dört bir yanından gelen yenilikçilerle edebiyatçıları bir araya getiren bu prestijli etkinlikte, 22 ülke katılım gösterdi. Yarışma kapsamında 682 ödül verilirken, 156 İnovasyon Ustası sertifikası dağıtıldı. OFEED’m organizatörlüğünde düzenlenen etkinlikte, jüri üyeleri, Yetkin’in eserini yaratıcı ve eğitici içeriğiyle övgüye değer buldu ve 100 puan verildi.

Albert Yetkin, ödül konuşmasında "Ülkemi temsil etmekten gurur duyuyorum" diyerek, Türkiye’nin gençlerine yönelik çalışmalarını sürdüreceğini ve çocukların eğitimine katkı sağlayacağını belirtti. Yetkin, ödülü Türkiye Mucitler ve Yenilikçiler Derneği Başkanı Prof. Mehrdad Fojlaley’a ithaf etti ve uluslararası düzeyde Türkiye’yi gururla temsil etmeye devam edeceğini ifade etti.

IWA 2024 organizasyonu, Belçika, Bosna-Hersek, Çin Halk Cumhuriyeti, Hırvatistan, Almanya, Hong Kong SAR, Macaristan, Endonezya, Irak, İran İslam Cumhuriyeti, Lübnan, Malezya, Moldova, Fas, Filipinler, Portekiz, Romanya, Tayvan, Tayland, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen gibi birçok ülkeyi bir araya getirerek küresel yenilik ve yaratıcılığın teşvik edildiği bir platform oldu. Organizasyon komitesi başkanı Majid EL BOUAZZAOUI, bu yılki etkinliğin 6. edisyonunun büyük başarılara sahne olduğunu ve yenilikçi ruhun bir kez daha ön planda olduğunu vurguladı.

IWA 2024’te Türkiye’yi temsil eden Yetkin, uluslararası başarılarıyla, çocuk ve genç edebiyatına yaptığı katkılarla sadece edebiyat dünyasında değil, yenilikçi yaklaşımlarıyla da adından söz ettiriyor.

IWA 2024 organizasyon komitesi başkanı ve OFEED Başkanı Majid EL BOUAZZAOUI, "20. İnovasyon Haftası IWA 2024'ün sonuna yaklaşırken, bu olağanüstü hafta boyunca tanık olduğumuz inanılmaz başarılar için büyük bir gurur ve hayranlıkla burada duruyorum. Bu edisyon özellikle önemlidir, çünkü aynı zamanda 2019'da şekillenen ve yıllar içinde inovasyon, yaratıcılık ve küresel iş birliği için bir işaret fişeğine dönüşen bir etkinliğin altıncı yıl dönümünü de işaret ediyor. Bu yıl katılımcılar arasında bu kadar çok tanıdık yüz görmekten gerçekten onur duyuyoruz. Birçoğunuz yeni projeler, yeni hayaller ve inovasyona karşı yenilenen bir tutkuyla geri döndünüz. Özellikle yüreklendirici olan, yolculuklarına bizimle başlayan, büyüyen, ilham vermeye devam eden ve icat yoluyla geleceği şekillendirme taahhütlerinde kararlı kalan genç yenilikçileri görmek. Sizler inovasyonun bir an değil, hayat boyu süren bir arayış olduğunun kanıtısınız ve yolculuğunuzun bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.

Bu yılki 18 yarışma, değerlendirme sistemimizin gücünü bir kez daha gösterdi. Sadece en iyi küresel yenilikçileri öne çıkarmakla kalmadı, aynı zamanda gizli yeteneklere de ışık tuttu; finansal ve teknik zorluklarla karşılaşmalarına rağmen harika fikirlerle ortaya çıkan mucitler ve yenilikçiler. Bu kişiler, yaratıcılığın sınır tanımadığını ve yeniliğin en beklenmedik yerlerde bile gelişebileceğini kanıtlayarak dayanıklılığın parlayan bir örneği oldular. Her birinize, cesaretiniz ve kararlılığınız hepimiz için bir ilham kaynağı. İsviçre ve Japonya'da düzenlenenler de dahil olmak üzere diğer prestijli uluslararası etkinliklerde en hak eden yenilikçilere ve gençlere İnovasyon Haftası IWA ödüllerinin verilmesine yardımcı olan özverili çalışmaları ve uzmanlıkları için OFEED ekiplerine özel bir teşekkür iletmek istiyoruz. Çabalarınız, IWA'nın erişimini genişletti ve bu parlak beyinlerin küresel sahnede tanınması için fırsatlar sağladı.

Bugün kazananları kutlarken, bu etkinliğin sadece en iyileri ödüllendirmekle ilgili olmadığını; fikirlerin gelişebileceği, büyüyebileceği ve dünyaya ilham verebileceği bir platform yaratmakla ilgili olduğunu unutmayalım. Büyük ve küçük yenilikleriniz hayatları dönüştürme gücüne sahip ve çalışmalarınızı destekleyebildiğimiz ve sergileyebildiğimiz için ayrıcalıklıyız.

Tüm katılımcılara, özveriniz ve tutkunuz için teşekkür ederiz. Organizatörlere ve değerli ortaklarımıza, bu 20. edisyonu başarılı kılmak için gösterdiğiniz yorulmak bilmez çabalarınız için teşekkür ederiz. Ve bu parlak beyinleri takip eden ve destekleyen izleyicilerimize, bu yolculuğun bir parçası olduğunuz için teşekkür ederiz.

İleriye baktığımızda, IWA 2024'ü tanımlayan yenilikçilik ruhunu ileriye taşıyalım ve mümkün olanın sınırlarını zorlamaya devam edelim. Birlikte, olasılıklar, ilerleme ve umutla dolu bir gelecek şekillendirebiliriz.Teşekkür ederiz ve IWA 2025 Yenilik Haftası'nda görüşmek üzere!"dedi.

Uluslararası Yazar Albert Yetkin açıklamasında, "Ülkemi temsil ettiğim için çok mutluyum. Çocuk ve genç edebiyatını ülkemin destekleriyle Dünyaya tanıtmak için çaba sarf etmeye devam ediyorum. Bu ödülü okumayı seven çocuk ve gençlerin adına, ailem, sevdiklerim adına, bu yolda yardımcı olan Türkiye Mucitler ve Yenilikçiler Derneği Başkanı Prof. Dr. Merhadad beye ve herkese çok teşekkür ederim. Kitabımın çocuklar için eğitime ek kaynak olacağını düşünüyorum. Umarım, ülkem adına birçok ödül ve projelere imza atarak gururlandırmaya devam edeceğim." Dedi.

Kaynak: İGFA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.