Hava Durumu

Bursa İznik'te geleceğe miras 30'uncu belgesel

Bursa'da İznik Belediyesi hayata geçirdiği “Yaşayan İznik Hazineleri” projesi kapsamında 30.belgeselinde Şairlik yapan Nazif Sabancı’nın (79) hayatını ele aldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2024 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2024 17:46
Kaynak: İGFA
Bursa İznik'te geleceğe miras 30'uncu belgesel

BURSA (İGFA) - Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının ustaları ile mesleklerinde yarım asrı devirmiş kişilerin hayatları İznik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün “Yaşayan İznik Hazineleri” projesi kapsamında belgeselleştirilmeye devam ediyor.

Bu kapsamda son olarak uzun yıllar İznik’te yaşamış Şair Nazif Sabancı’nın hayatı ele alındı. Çekimler Süleyman Paşa Medresesi’nde bulunan İznik Belediyesi’nin kurmuş olduğu Tarih Arşivi’nde gerçekleşti.

1945 yılında Bulgaristan’ın Kamçıya köyünde dünyaya gelen Nazif Sabancı çocukluk yaşlarında ailesiyle birlikte Çorum’a yerleşir. 11 yıl Çorum’da kalan Sabancı ve ailesi buradan İznik’e göç eder.1962 yılından bu yana İznik’ten bağını hiç koparmayan Şair Nazif Sabancı 28 Şubat darbesi gecesinde uykusundan uyandığında gelen bir ilham ile o günden bu yana şairlik yapmakta. Çıkardığı ‘Surun Dibinde’ yayınıyla şiirlerini bir kitapta toplayan Sabancı hala yazmaya devam ediyor.

Kaynak: İGFA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.