Hava Durumu

Kayseri'de kitap fuarı 7'nci kez kapılarını açtı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve ziyaretçi rekorları kıran Kayseri Kitap Fuarı’nın 7’ncisinin açılışı, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, milletvekilleri, Kayseri protokolü ile yazar, şair ve düşünürlerin katıldığı muhteşem bir tören ile gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2024 08:10
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2024 08:12
Kaynak: İGFA
Kayseri'de kitap fuarı 7'nci kez kapılarını açtı

KAYSERİ (İGFA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi, okutan ve okuyan şehir Kayseri'de her yıl bir önceki ziyaretçi sayısının rekorunu kıran ve alanında örnek gösterilen Kayseri Kitap Fuarı’nın 7’ncisine ev sahipliği yapıyor.

Bu kapsamda, Başkan Büyükkılıç önderliğindeki Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Kitap Fuarı’nın kapılarını yedinci kez kitapseverlere açtı.

Açılışa, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler, Şaban Çopuroğlu, S. Bayar Özsoy, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, rektörler, ilçe belediye başkanları, oda başkanları, müdürler, ünlü şair ve yazarlardan İlber Ortaylı, Serdar Tuncer, Şermin Yaşar, Mehmet Ali Bulut, Nurullah Genç ile Türkiye’nin 35 ilinden gelen öğretmenler ve çok sayıda kitapsever katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yaptığı konuşmada, tarihi dokuyu koruma anlamında çalışmaların devam edeceğini belirterek, “15 kütüphanesi olan belediyeyiz, taçlandırma adına millet bahçesi içerisine 6 bin metrekarelik yeni kütüphanemiz ile Kültür Bakanlığımızla iş birliğinde millet kütüphanesinin en güzellerinden birini Kayseri’mizde hayata geçireceğiz” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi kitap fuarları, birincisinde 582 bin, ikincisinde 672 bin, üçüncüsünde 798 bin, dördüncüsünde 815 bin 119 ve beşincisinde 935 bin 638 kişi tarafından ziyaret edilmiş, her yıl, bir önceki yılın ziyaretçi rekorunu kırmıştı. 6’ncı kitap fuarı ise yine kendi rekorunu kırarak, 1 milyon 39 bin 93 kişiyi konuk ederken, 7’nci Kayseri Kitap Fuarı’na çok sayıda kitapseverin gelmesi bekleniyor.

Kaynak: İGFA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.