Hava Durumu

Türkiye Emekliler Partisi Başkanı Oktay Akçın'dan yeni eğitim-öğretim yılı mesajı

Türkiye Emekliler Partisi (TEP) Genel Başkanı Oktay Akçın,  yeni eğitim-öğretim yılı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 12:43
Kaynak: İGFA
Türkiye Emekliler Partisi Başkanı Oktay Akçın'dan yeni eğitim-öğretim yılı mesajı

ANKARA (İGFA) - TEP Başkanı Oktay Akçın mesajında, eğitimin sadece bireyin değil tüm milletin geleceği olduğunu vurgulayarak "Tarih boyunca savaşlara harcanan milyarlarca dolarla, kaç çocuğun hayatı değişebilir, kaç okul inşa edilebilirdi?" şeklinde sordu.

EĞİTİMLİ BİR TOPLUM, DAHA BARIŞÇIL, DEMOKRATİK VE GELİŞMİŞ BİR TOPLUMDUR
"Her harcanan kuruşun bir bedeli vardır. Bu bedeli kanla mı, yoksa çocuklarımızın geleceği olan eğitimle mi ödeyeceğiz?" sorusunun her bireyin kendisine sorması gerektiğini ifade eden Oktay Akçın, çocukların geleceğinin savaş alanlarında değil okullarda şekillenmeli gerektiğine işaret ederek;

"Bir çocuğun eline kalem yerine silah tutturmak, insanlığın en büyük suçlarından biridir. Çocuklarımızın geleceği, savaş alanlarında değil, okullarda şekillenmelidir. Çocuklarımızın geleceği, ellerinde tuttukları kalemle şekillenir. Onlara bilgiyi, beceriyi ve en önemlisi de hayalleri için mücadele etme gücünü vermeliyiz. Savaşların yarattığı yıkım yerine, eğitimle dolu bir gelecek inşa etmeliyiz. Eğitim, sadece bireylerin değil, tüm insanlığın geleceğidir. Eğitime yapılan her yatırım, barışa yapılan bir yatırımdır. Eğitimli bir toplum, daha barışçıl, daha demokratik ve daha gelişmiş bir toplumdur. Eğitim, sadece bireylerin değil, tüm insanlığın ortak değerleridir. Sevgili öğrenciler, sizler geleceğimizin temsilcilerisiniz. Öğrenmeye olan merakınızı hiç kaybetmeyin. Kendinizi sürekli geliştirin. Pandemi sürecinde gösterdiğiniz dayanışma ve öğrenmeye olan bağlılığınız bizleri çok gururlandırdı. Bu süreçte kazandığınız uzaktan eğitim becerilerinizi de yeni dönemde kullanmaya devam edeceksiniz. Velilerimiz, çocuklarınızın eğitimine gösterdiğiniz ilgi ve destekten dolayı teşekkür ederiz. Öğretmenlerimiz, sizler bu milletin geleceğini şekillendiren en önemli güçsünüz. Çocuklarımıza sadece bilgi değil, aynı zamanda hayata dair önemli değerler de öğretin. Pandemi sürecinde gösterdiğiniz özveri ve fedakarlık unutulmayacak. Bugün, hep birlikte bir söz verelim: Eğitime daha çok yatırım yapacağız, çocuklarımızın geleceğini güvence altına alacağız ve daha iyi bir dünya için çalışacağız. Özellikle, dijital dönüşüme ayak uyduran, kritik düşünebilen ve sorun çözme becerileri yüksek bireyler yetiştirmeye odaklanacağız. Bugün, sadece yeni bir eğitim-öğretim yılının başlangıcı değil, aynı zamanda geleceğe dair umutlarımızın yeşerdiği bir gün olsun. Unutmayalım ki, eğitim sadece okullarda değil, hayatın her alanında devam eden bir süreçtir. Hepinize başarılar dileriz." diye konuştu.

Kaynak: İGFA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.