Hava Durumu

Burak İşçimen’e ne kadar sahip çıktık?

Yazının Giriş Tarihi: 22.09.2024 17:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.09.2024 17:35

Trakya Üniversitesi’nde Rektör değişikliğinin ardından Keşan için bir değer olan Burak İşçimen’in görevi sonlandırıldı.

Trakya Üniversitesi’nde Kültür ve Spor Daire Başkanı ve Genel Sekreter Yardımcısı olan Burak İşçimen, Mustafa Hatipler’in göreve gelmesinin ardından görevden alındı.

Ben şunu da belirtmek istiyorum, her kim ki Trakya Üniversitesi’nde bir işi olduğu zaman İşçimen’den destek istemiş ve ondan da olumsuz bir cevap aldığını düşünmüyorum. İşçimen kendi elinden gelen desteği sağlamıştır.

Aynı zamanda, İşçimen’de Keşan için Keşan’daki yapılacak organizasyonlarda kendisinden istenen her katkıyı sunmuştur.

Bence, Burak İşçimen, Keşan’ın önemli bir değeridir.

Benim şahsı düşüncem, bizlerin Keşan olarak değerlerimize sahip çıkmasını hiçbir zaman beceremediğimize inananlardanım.

İşçimen’in Trakya Üniversitesi’ndeki görevinden alınmasının ardından, ne bir siyasi parti, ne bir STK, ne bir Keşanlı bu görevden ses alınmasına ses çıkarmamıştır.

Niçin biz bir Keşanlı’nın yanında olmayız?. Sadece bir yerde görevde olduğu sürece hep yanında oluyormuş gibi görünüyoruz. Ama o görev bitince kendisini yalnızlığa itiyoruz.

Ben, Keşan’da bir çok değerimize ne Keşan’ın ne de Keşan Belediyesi’nin yeterli değeri vermediğini de düşünüyorum.

Benim en büyük hayalim Keşan’a bugüne kadar emeği geçen, her türlü konuda destekleri olan ve Keşan’ın adını duyuran Keşanlı hemşerilerimizin bir araya getirerek, Keşan Belediyesi tarafından mesela 19 Kasım Keşan’ın kurtuluşuna kendilerini davet ederek onları Keşanlılarla buluşturması ve onları onore etmesidir.

Buradan Keşan Belediye Başkanı Sayın Mehmet Özcan’a da şimdiden bu konuda bir çalışma yapmaya başlamasını ve 19 Kasım’da bunu gerçekleştirmesini de diliyorum.

Öte yandan hayatını kaybedenlerin de ailelerini onore etmeliyiz.

Türkiye Yerel Basın Birliği Edirne Şube Başkanı olarak, basına hizmetleri geçen vefat eden ve halen bu işi yapan arkadaşlarımız adına Keşan, Enez, İpsala ve Uzunköprü’de yaptığımız törenlerle gazeteci arkadaşlarımızı onurlandırdığımızı düşünüyorum. Ayrıca hayatını kaybeden gazeteci arkadaşlarımızın ailelerini de onore ettik diye düşünüyorum. TYBB olarak Edirne’de yapacağımız vefa gecesi ile bu süreci de tamamlamayarak bu görevi tamamlamak istiyorum.

Ben buradan özellikle belediye başkanlarına bir çağrıda bulunuyorum.

İllerine, ilçelerine emekleri geçen ve o yöreyi tanıttığına inandıklarına, hiçbir siyasi görüşü düşünmeden bu tür bir organizasyon yaparak, bu insanları onore etmeliler.

Ben Burak İşçimen’e görev alsada, almasa da öğretim üyesi olarak görevine devam etmesini ve kendisinin de Keşan’da onore edilecek isimler arasına alınmasını öneriyorum.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.