Hava Durumu

Keşan’da hem dikkat çekeni hem korkutan uçakla ilgili bir açıklama yok!

Yazının Giriş Tarihi: 13.10.2024 09:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.10.2024 09:30

Keşan’da 3 Ekim 2024 Perşembe günü Keşan’ın Belkoop bölgesi üzerinde gezen uçağın daireler çizerek burada görünmesi ve vatandaşlardan gelen videoyu yayınlamamız ve konuyu gazetemizde yayınlamamıza rağmen bu sır uçakla ilgili bugüne kadar herhangi bir yetkiliden açıklama gelmedi.

Bu uçak neyin nesidir, ses çıkaran olmadı?

Medya Keşan Facebook sayfasında yayınladığımız videoya gelen bir yorumlarda bazı vatandaşlar Mecidiye yolu üzerinde bulunan İHA’ların eğitim uçuşu yaptığını ve bunların her gün olduğunu dile getirirken, birçok okurumuzda bu uçakların spreyleme yaptıklarını dile getirirken, bazı okurlarımızda Audi reklamı yapıldığını dile getiren yorumlarda bulundular.

Burada şunu da söylemek istiyorum. Madem Mecidye Yolu üzerinde Baykar’a ait İHA ve SİHA’lar her gün bu uçuşları yapıyorlar da neden bugüne kadar bunları görmüyorlar veya bu tür bir manzara ile karşılaşılmıyor.

Özellikle Pandemi sürecinde bir Facebook sayfasında pandemiden önce ve yaşanan bir çok şiddetli depremler öncesi bu tür manzaraların yaşandığı ve özellikle uçaklarla Türkiye’nin çeşitli bölgelerine uçaklarla virüs bırakıldığı iddiaları gündeme getirilmişti.

Depremlerle ilgili olarak da Körfez depremi öncesi Kocaeli Körfezi ve Çanakkale bölgelerinde yine uçakların körfez ve Çanakkale üzerinden alçak uçuş yaptıkları da iddia edilmişti.

Bugüne kadar bu iddialar ile ilgili bir çalışma yapılıp yapılmadığı veya yapıldıysa kamuoyuna bilgi verilmediğini de bilmiyoruz.

Yine bundan birkaç gün önce Bartın üzerinde yine bir uçağın şehir üzerinde gezdiği ve Keşan’da gözlenen daire şeklinde gezdiği ve burada da bulutu şeklinde bir görünüm yarattığını da Kanal 74 adlı Facebook sitesinde gördük.

Bu yaşanan olaylar nedir? Yetkililer neden bir açıklamada bulunmamıştır!

Keşan’da haberin gazetemizde ve sosyal medyada video olarak yayınlanmasına rağmen, 3 Ekim’den bugüne kadar hiçbir yetkili konuyla ilgili neden bir açıklamada bulunmamıştır?

Buradan tüm Keşanlılar adına bu konudaki yetkililerden bir açıklama bekliyoruz ve Keşanlıların bu sır uçakla ilgili olarak bilgilendirilmesini istiyorum.

Öte yandan HAARP sisteminin ne olduğunu, tarihini, amacını ve komplo teorilerini sizlerin bilgisine sunarken, bunun yorumunu da siz sevgili okuyucularımıza bırakıyorum.

HAARP NEDİR?

Yüksek Frekanslı Etkin Kutup Işıkları Araştırma Programı (İngilizce: High-frequency Active Auroral Research Program) ya da HAARP; ABD Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Alaska eyaletinin en büyük üniversitesi Alaska Fairbanks ve Defansif İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) tarafından finanse edilmiş, etkin kutup ışıkları tabanlı, iyonosferin özelliklerini ve davranışlarını araştırmak üzere Alaska'da sürdürülen çalışma. İngiliz havacılık şirketi BAE Systems tarafından tasarlanmış ve inşa edilmiştir.

TARİHİ

Alaska'da kurulu HAARP İstasyonu, 1993 yılında işler duruma geçmiş olup şu an etkin olan IRI (İyonosferik Araştırma Aracı) 2007 yılında tamamlanmıştır. HAARP'ın 2008 yılından sonra vergi ile finanse edilmiş 250 milyon $ harcaması gerçekleşmiştir. Mayıs 2013'te müteahhit değişikliğinin beklenmesi nedeniyle geçici olarak kapatılacağı bildirilmiş, Mayıs 2014'te HAARP programının bir yıl içerisinde tamamen sona erdirilebileceği belirtilmiştir. Ağustos 2015'te tesis ve tüm ekipmanları Alaska Fairbanks Üniversitesine devredilmiştir.

AMACI

Alaska Fairbanks Üniversitesi tarafından bildirildiği üzere, HAARP'ın amacı iyonosferi çözümleyerek radyo iletişim, izleme ve navigasyon için teknolojik iyileştirme gizilini araştırmaktır. HAARP programı, Alaska Gakona bölgesinde Amerikan Hava Kuvvetlerine ait bir arazi üzerinde yer alan ve büyük, yarı-arktik bir tesis olan HAARP Araştırma İstasyonunu işletmektedir. Bu istasyondaki en önemli ve en meşhur cihaz IRI'dır. Bu cihaz yüksek frekans bandında çalışan yüksek güçlü bir radyo vericisidir. IRI ile iyonosferin sınırlı bir bölgesi uyarılabilir. VHF ve UHS radarı, fluxgate manyetometresi, digisonde (bir iyonosferik ses cihazı), indüksiyon manyetometresi gibi diğer araçlar IRI tarafından uyarılan bölgedeki fiziksel süreçlerin incelenmesi için kullanılır. Merkezde yüksek frekansta radyo sinyali yayınlayabilen toplam 180 adet anten bulunmaktadır. IRI ile iyonosferi anten gibi kullanarak düşük frekanslı elektromanyetik dalgalar yaratılabilir ve zayıf kutup ışıkları benzeri parlamalar elde etmek olanaklıdır

KOMPLO TEORİLERİ

HAARP projesi, iklim denetim silahı olması ve yapay deprem, zihin kontrolü yaratabilmesi gibi birçok ayrı komplo teorisine konu olmuştur. Pek çok bilim insanı ve eleştirmenler tarafından bu iddiaların eksik veya yanlış bilgiye dayandığı, iddiaların tesisin kabiliyetlerinin çok üzerinde olduğu ve var olan doğa biliminin kapsamını aştığı söylenmiştir. Stanford Üniversitesi profesörü Umran İnan, Popular Science dergisine verdiği demeçte iklim denetimi ile ilgili komplo teorilerinin "tamamen yanlış bilgiye dayandığını" belirtmiş ve "Dünya gezegeninin (meteorolojik) sistemlerini ne yapsak bozamayız. Her ne kadar HAARP'ın yaydığı radyasyon çok büyük de olsa, bir şimşeğin gücü ile kıyaslandığında çok küçüktür ve tüm dünyada saniyede 50 ila 100 şimşek çakmaktadır, HAARP'ın yoğunluğu çok küçük" demiştir.

Bu arda Medya Keşan Facebook sayfamızda 3 Ekim Perşembe günü yayınladığımız sır uçak ile ilgili videomuzun altına okurlarımızın yaptığı bazı yorumları da olduğu gibi sizlerle paylaşıyoruz.

Aşkın Sakallı

Spreyleme yapılıyor ne olucak. Cimere yazin bak cevap bile gelmiyor bu konuyla ilgili,yapilan arastirmalarda kullanilan kimyasallarin insanlar uzerinde halsizlik yorgunluk ve baş agrisi yaptigi ortaya cikti, Rusya ve İranda yasaklandı.

Fatih Deliahmetoğlu

Kanser kalp krizi çeşitli hastalıklar kuraklık gibi sayacak çok şey var araştırırsanız anlarsınız ne olduğunu biz buna spreyleme diyoruz

Ömür Çakır

Bence pilot o köyden birine aşık bilerek kalpler çizmiş gösterişini biraz ileri taşımış

Figenoya Işmen

Spreyliyorlardır

Gokhan Celebioglu

Keşan bahçeköy yakınlarında baykar ın insansız hava aracı eğitim merkezi var hemen hemen hergün o bölgede iha pilotu yetistirmek icin eğitim uçuşları yapılıyor, ilginç bir sey yok komplo teorilerine gerek yok.

Sezer Kırmızı

Çoğu kişi işin girgirinda halen ülkenin yagislarini gece gündüz bu şekilde spreyleme yaparak kaydiriyorlar uyumaya devam, içmeye su bulamadiginiz zamn anliycak herkes Paris iklim anlaşması ile devlet izin verdi malesef. Bulut tohumlama yapiyo aliminyum püskürtüyo insan sagligina cok zararli agir metaller sagligimizi tehtit ediyor

Ali Duymaz

İlginç, devletin haberi yok ,bilgisi yok.dron iz bırakarak uçmaz.gosteri amaçlı bile olsa kaymakamlığı haberi olması şart.....denetimsizlik ve liyakatsizlik her tür tehlikeyi doğurur...askeri alanların fotoğrafı dahi çekilmezsin bu tür araçlar her yerde fink atamaz.

Necdet Işık

Spreyleme yapıp yağmurun önünü kesiyorlar

Ali Kadıköylü

Ne meraklanıyorsunuz pilot Audi almış seviçten amblemini ciziyor sorunyok devam

Sedat Duyar

Zehir salınımı yapıyor olabilir

Oğuz Benlioğlu

Uçuş kayıtları baktım. Mini akıllı roket motorlu dolaşan mühinmattın menzil testi yapılıyor, Şuan Saros körfezi üzerinde uçamayan devam ediyor. Daha öncede araç üzerinden fırkatılan kemalkeş mühimmatının denemesi keşanda yapılmıştır

Sezginsongül Tornuk

Zehir püskürtüyor üzerimize her zaman olan şey

Murat Aladağ

Bayraktar in orada insansız hava araçları test merkezi var büyük Bi ihtimal insansız hava aracı testi.

Gokhan Celebioglu

her gün TB2ler o bölgede eğitim yapıyor.

Rafet Kavakli

İstanbul Hava Limanından yogunluktan (Orta Doğuda Hava alanları savaş sebebi ile kullanılmıyor) dolayı bekleme uçuşu yapıyorlar. Yani dairesel uçuş.

Adem Üstünyer

Böcek falanmı salıyorlar acabaa yine memlekete diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum

Mustafa Sorbil

Cumartesi günü Malkara üzerinde halka yaptı 5 veya 6 bitişik halka yaptı merak ettik anlayamadık

Canan Pazan

trakyayi birisi kafaya takmis belli ama ne yaptığı belirsiz

Ilker Önem

TB2 LER SHALARİN EĞİTİM UÇUŞU YERİ KEŞAN ERİKLİ YOLUNDA.. EĞİTİM UÇUŞU YAPILIYOR

Türk Recai Oktay

Alemiyon tozu atıyorlar kıtlık olsun diye bütün türkiye üzerine yapıyorlar birkaç uçakla bazı ektiklerimiz bu sene olmadı

Orhan Kaptan

Adam gökyüzünde Audi ,nin reklamini yapıyor

Deniz Insan

Spreyleme yapıyor olabilir , seçim olduğu gün tüm Türkiye'yi spreylediler . Hiçbir yetkiliden tek açıklama , hiçbir haber kanalından tek söz , hiçbir gazeten tek satır çıkmadı. Bitkileri zehirliyorlar. Toprakları zehirliyorlar. Küresel çetenin planı işliyor herkes seyrediyor.....

Ahmet Burucu

Aynı özel bir jet bugün öğlen saatlerinde sakarya semalarindaydı şekiller çiziyordu

Fazlı Gülez

Audinin yeni reklam çekimi olabilir abartmayın

Ibrahim Süslü

Audi reklamı yapıyor

Nuri Kort

Komşunun yeni bir sürprizi olmasın,!! Botla gelip gittikleri malum.

Harun Şeker

Her yağış öncesi bunlar yapılıyor yağışları azaltıp inceltme amaçlı yapıyorlar , bulut tohumlama olarak bakabilirsiniz internetten

Mustafa Avkıran

Şarköy de bende gördüm hattâ oğluma telofon ettim pilot uyudu galiba diye oda araştırıp yaklaşık 10 tur attığını bana söyledi uçak sonra izmir istikametine devam etti

Selcuk Celik

İklim yasası girsin diye , talimatları uyguluyor anlamadınız mı. Topraklarımızı çöl yapacaklar

Selçuk Kivanç

Vecihi bu, her gün geliyor..

Ahmet Yakup Boran

Kaçak göçmenleri takip eden Yunan F16 sı olmasın? Bir sahil güvenlik kara sularımızdaki botu alıp gitmiştide.

TC Mustafa Baş

Sprey yapıyorlar kesin ülke oldu yol geçen hanı

Tuncay Yilmaz

Yunan posta koymuş haberiniz yok

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.