Hava Durumu

Keşanspor Düğün Salonu eski tas eski hamam!

Yazının Giriş Tarihi: 16.10.2024 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 07:48

1984‘lü yıllarda Keşanspor’un 3 Lig’de oynadığı dönemde dönemin Keşan Belediye Başkanı Merhum Alaaddin Önen zamanında belediye tarafından gelir elde atmak amacıyla Keşanspor’a tahsis edilen Belediye Düğün Salonu olan ve o gün bugündür adı Keşanspor Düğün Salonu’na çıkan salon yıllarca Keşanspor’un en büyük gelir kaynaklarından biri oldu.

Ama Keşanspor yönetimleri o günden bugüne belki 1-2 dönem hariç hep bu salonu maalesef birilerinin rantı haline getirerek ihale falan yapmadan işletmecilere verdi.

Takım 3. Lig'den düştükten sonra Mehmet Gemici, Mustafa Ürek, Mehmet Özcan, Mustafa Helvacıoğlu ve belediye meclislerinin iyi niyetleri ile bu salona kimse dokunmadı.

Keşanspor’un 6 sezon lige katılmadığı süreçte bile Keşanspor Düğün Salonu yine bir müstecire hem de Kulüp yönetiminde olan bir organizasyoncuya kulüp başkanı olan arkadaş tarafından verildi.

Ben her zaman bu tür bir olayın etik olmadığını her zaman belirtmek isterim.

Kulüpte yaşanan mahkeme olaylarının ardından 2018 yılında dönemin belediye başkanı Mehmet Özcan bu gelişmelerden rahatsız olarak, salonu müstecirden alarak ihaleye çıkarılacağını belirtti.

Belediye tarafından yapılan ihaleye katılan ve müstecirliği yapan aynı firma yine salonun işletme hakkını ihale ile kazanmış oldu.

Bu arada 2019 yılı Mart ayında yapılan yerel seçimlere Keşan Belediye Başkanlığı’nı kazanan Mustafa Helvacıoğlu, 2020 yılında Keşanspor Başkanlığı’na Nehir Gergin‘in gelmesinin ardından ve aynı zamanda müstecir arkadaşın sözleşmesi bittiğinden dolayı Keşanspor ile ilgili yeniden bir hale açtı.

Bu ihaleye katılacak olanlara da “Burayı Keşanspor’a vereceğiz, ihaleye girmeyin” şeklindeki söylem üzerine şehrin takımına destek olunması amacıyla hiç kimse girmedi ve ihaleyi Keşanspor kazandı.

Bu ihale gerçekleştikten sonra 3 ay kadar salonu Keşanspor kendisi çalıştırdı.

Ben aynen şunu söyledim bu süreç içerisinde helal olsun Keşanspor en sonunda akıllı bir iş yaptı. Nehir başkan doğru iş yaptı, Keşanspor ihale ile aldığı ve en büyük gelir kaynağı olan salonu çalıştırmış olması beni mutlu etmişti.

Benim de yıllardan bu yana dile getirdiğim konu bu idi.

Ama 3 ay sonra aldığım bir duyum beni adeta şok etti!

Keşanspor’da yine eski tas eski hamam olayı yaşanmıştı.

Bu süreçte Keşanspor Yönetimi tarafından hem de hiç bir ihale yapılmadan ve kamuoyuna duyurulmadan Keşanspor Düğün Salonu yine yıllardan beri o salonu işleten arkadaşa verilmişti.

Ben son olarak şunu söylemek istiyorum, Keşanspor niçin kendi gelir kaynağını başka birine verir anlamıyorum?

İhaleyi alan Keşanspor zaten belediyenin kiracısı, bildiğim kadarıyla da kiracının kiracısı yasal olarak olamayacağı için, kulüp yönetimleri de herhalde kendilerine göre böyle bir çözüm buldular.

Keşanspor Düğün Salonu’nu işleten arkadaşın hafta içi kirasının 60-70 bin TL olduğu ve hafta sonu bu rakamın daha da arttığı gelen duyumlar arasında.

Bu salonda yaklaşık yılda 100 düğünün olduğunu düşünürsek, 6 -7 milyon arasında bir gelir elde ediliyor.

Keşanspor, bu salonu kendisi işletmesi halinde hadi 30-40 bin liraya salonu kirası alsa yılda 3 milyon ile 4 milyon lira kulübe gelir elde edilecek.

Ama sezon öncesi kulübe sıcak para gerekli olduğu için kulüp yönetimlerinin bu paraların çok çok altında salonu kiraladıklarını yıllardan beri gözlemliyoruz.

Böylece Keşanspor daha fazla gelir elde edeceği bu salondan gelecek geliri elinin tersi ile iterek, organizasyon işini yapan arkadaşlara salonu kiraya verme yolunu yıllardan beri seçmişler.

Keşanspor ihaleyi aldığında o süreçte kendisi ile görüştüğümüz Sayın Nehir Gergin’e “Sayın Başkan, yıllardan beri bu salon hep birilerine verildi. Lütfen sen bu konuda duyarlı ol ve burayı sakın ola müstecire verme" demiştim. Kendisi de bana “Keşanspor olarak salonu biz kendimiz işleteceğiz” şeklinde cevap vermişti.

Bundan sonra ne oldu da yeniden bir müstecire verildi ve hem de ihale yapmadan, adrese teslim şekilde yapıldı bu iş!

Bu ihaleyi alan arkadaşın sözleşmesi 31 Ekim 2024’te bitecekken Keşanspor yönetiminin bu ihaleyi alan kişiden salonu alarak başka bir organizasyon şirketine verdiği iddiaları da ortalıkta dolaşıyor.

Keşanspor Yönetim Kurulu'nun bu konuda kamuoyuna bir açıklama yapması bekleniyor.

Bence burada yapılacak en doğru yol bu salonu ya Keşan Belediyesi işletecek buradan bir havuz oluşturarak buradan gelecek geliri oynadığı lig düzeyine göre tüm kulüplere katkı sağlayacak.

Ya da belediye burayı kendisi ihaleye çıkararak ihaleye katılmak isteyen tüm organizasyoncuların katılımını sağlayacak.

Ama belediye tabi bu ihaleden gelecek geliri de yine kulüplere oynadığı liglere göre paylaştıracak. Tabi bu yasal olarak uygun mudur değil midir? bilemem.

Ben de merhum Güray Koşan’ın ilk başkanlığı döneminde yöneticilik yaptım, kendimiz işletelim dememe rağmen maalesef burası da yine işletmeye verildi.

Ben bu karara imza atmayacağımı söyledim ve atmadım.

Buradan bugüne kadar Keşanpor’da başkanlık yapan tüm başkanlara şunu sormak istiyorum.

Keşanspor’a gelir getirmek için verilen ve adı Keşanspor Düğün Salonu olan bu yerin niçin kulübe daha çok gelir getirecek bir yer olmasına rağmen niye birilerine veriliyor?

Veya başka bir deyişle peşkeş çekiliyor!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.