Hava Durumu

Bayram gelmiş, neyime!..

Yazının Giriş Tarihi: 14.06.2024 11:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.06.2024 11:59

Peki, ülkemizde sayıları 15 milyonu geçen emekliler tatil yapabilecek mi?

Devletimiz sağolsun! Emeklilere KYK yurtlarında tatil yapma izni veriyor! Ayrıca şehirler arası otobüs biletlerinde emeklilere indirim başlatıldı.

Bütün bunlara rağmen emekliler tatil yapabilecek mi? Hiç sanmıyorum. Çünkü emekliler; bırakın Avrupalı, Amerikalı ve Asyalı emekliler gibi yabancı devletleri görmeyi, kendi ülkesinde memleketine gidip akrabalarını bile ziyaret edemiyor. Otobüs biletleri bazen uçak biletiyle yarışır durumda.

Emekliler, evden dışarı bile çıkamaz hale geldi. Hayat çok pahalı. Sürekli her şeye zam geliyor ama emekli maaşları ise enflasyon oranına göre arttırılmıyor.

Açlık sınırının çok altında maaş alan, arkadaşlarıyla sohbet yapmak isteyen, ama çay, kahve parası vermemek için kahveye bile gidemeyen, tatil yapamayan, bayramda memleketine bile gidemeyen milyonlarca emekli, bayram öncesinde maaşını almayı büyük umutlarla bekledi. Ama beklediği olmadı ve umutları suya düştü. Oysa emekli maaşı verilseydi; kimisi kurban alacaktı ve ailesiyle et yüzü görecekti... Kimisi de torunlarına bayram harçlığı verecekti...Kimisi de memleketine gidecek, akrabalarıyla hasret giderecekti. Ama hiçbiri olmadı. Ufukta seçim olsaydı; belki maaşlar bayram öncesi verilebilirdi.

Emekliler şimdilik, bayram ikramiyesi olan üç bin lira ile idare edecek!.

Geçen bayramdan beri iki ay geçti ve her ürün sürekli zamlanırken bayram ikramiyesi ne yazık ki zamlanmadı.

Gençliği boyunca devletine hizmet eden ve sonunda emekli olanlar, insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamını sürdürmek isterken, kendilerinin içine düşürüldüğü duruma çok üzülüyor.

Hayatlarının sonbaharını yaşayan emeklileri üzmeyelim. Yabancı ülkelerin emeklilerinin yaşam seviyesine çıkaralım.

Milyonlarca emekli,  "Bayram gelmiş, neyime! " demesin; ailesiyle bayram sevincini yaşasın...

Torunlarına harçlık vermenin ve kurban kesmenin mutluluğunu yaşasın.

Türk Ulus'unun Kurban Bayramı kutlu olsun.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.