Hava Durumu

Tüm babalara sağlıkla

Yazının Giriş Tarihi: 13.06.2024 10:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.06.2024 10:14

Baba yüreği bir çocuğun hayatında en çok ihtiyaç duyduğu şeylerin başında gelir. Bizde babayız ama halen içimizdeki çocuk bize babamızı hatırlatır, onu kaybetmiş isek içimizi bir hüzün kaplar.

Babanızın arkanızdaki desteğini çektiğini düşündüğünüz oldu mu? Dağ yıkılır, dağlar yıkılır göçer gidersiniz adeta. 

Gitsem şimdi baba evine kapının zilini çalsam annem kapıyı açsa arkadan şu ses gelirdi. Kim geldi hatun diyen bir babam olsa.

Bakın ülkemizde de 15 Haziran 2004 tarihinde kutlanacak olan Babalar Günü içimizde bir neşe ve sevinç kaynağımız olarak sabırsızlıkla bekleyen babalardan biri olarak çocuklarımızdan gelecek telefon ve ziyaretleri bekler olacağız.  Evlatları tarafından sevindirilen babalar arasında bende varım. Babalar Günü, Türkiye'de dahil olmak üzere pek çok ülkede kutlanan bugünü Babalar Günü olarak ilan etmişler.

 Anneler Günü kadar eski olmasa da Babalar Gününün de bir geçmişi var. Belki anneler kadar yoğun ilgi göstermeseler de en az onlar kadar sever babalar çocuklarını. Bir baba, kendi mutluluğundan çok, çocuklarının mutluluğu ile mutlu olur.

Sizde babanızı unutmayın. Baba sevgisi bir günlük değil bilensiz ki, bir ömür boyu sevip sayacağımız bağrımıza basacağımız anne şefkati ile baba kucağı arasında dolu dolu bir hayat yaşamaktan daha güzel ne olabilir?

Diğer özel günlere göre babalar gününün tarihini ezbere bilenimiz çok azdır.

En yakın özellikteki anneler gününün tarihini bilenlerin sayısı da eminim babalar gününün tarihini bilenlerden daha fazladır. 

Anneler günü haftalar öncesinden televizyonlarda programlarda, reklamlarda ve daha birçok yerde karşımıza çıkar. Babalar Günü ise daha az üzerinde durularak bir anda gelir geçer.

“Babalar günü gelmiş” denir gerekli hazırlıklar kısa sürede yapılır bazen hediye alınır, bazen alınmaz babalar günü gelip geçer. Anneler babalar kadar çarşı pazarda ki, esnafta bu tür ilan edilen günler sayesinde daha çok alır, daha çok satar ve daha çok kazanır oldular.

Günümüzde Anneler Günü, Babalar Günü, Sevgililer Günü, Doğum Günü, Evlilik Yıl Dönümü, Ölüm yıl dönümü gibi yılı parçalamışlar bir bir. Anneler ve babalar; bir gün için midir? Senenin 365 gününün her saati, her dakikası, her saniyesi annenin, babanın sevgisi, şefkati, merhameti, canından daha çok sevdiği yavrusu için değil midir?

Bırakın annemizi, babamızı, sevdiklerimizi tahsis edilen sene de bir gün için değil Allah’ın bahşettiği her günümüz için bir ömür boyu sevelim sayalım.

Anne ve baba sonsuz ve karşılıksız verici değiller mi? Kaynakları hiç tükenmeyen sevgi ve şefkat deposu değiller mi?

Hamilelikten itibaren başlayarak kanıyla, sütüyle beslendiğimiz anne sıcacık bir hayat kaynağı değil midir?

Anneler ve babalar her zaman değerlidir, onların yürekleri yaratılmış en geniş, en kapsamlı, en şefkatli ve sevgili yürektir. Aile saadetin çekirdeğidir. Aile ebedi bir şeydir, yani aile Cennet’te de devam eder. Allah herkese sağlık sıhhat içinde ailesi ile birlikte yaşamayı nasip etsin. İnsan bir erkek ve bir dişiden ibarettir.

Anne ile baba etle tırnak gibidir. Biri diğerine üstün değildir. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Küçük yaşlarda babalarımız annelerimiz çocukların ellerinden tutsun. Anne baba ihtiyarlayınca da evlat onlara kucak açsın, kanat gersin.

Diyelim ki tek üzüldüğüm şey ise artık ben babalar gününü kutlamaktan çok, üzülenlerdenim.

Nedenine gelince benim babam yok artık. Onu kaybedeli çok oldu ama yerinin hiç dolduğunu da söylemekten geri alabilmem mümkün değil.

Onun mekanı cennet olsun

Artık başımı koyacağım tek anamız kaldı.

Baba olan herkesin gününü kutlarken, babasızlık çok zor!

Babam senin de babalar günün kutlu olsun!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.